Kielipolitiikka.net

Tervetuloa tekemään kanssamme
uutta kielipolitiikkaa ja
luomaan keskustelua!

web-sivutYleisön julkaisujaRKP umpikujassa tai suuremmassa risteyksessä

Stefan Wallin tienhaarassa (TS. 23.2). RKP on umpikujassa tai sitten suuremmassa risteyksessä. Ei kaikki suomenruotsalaiset halua kaatua kenraalinsa kanssa pakkoruotsitaistelussa. Tässä sodassa kun ei ole kysymys edes puolustuksesta, vaan hyökkäyksestä suomalaisten nuorten oikeuteen valita itse ne kielet ja kulttuuriympäristöt joiden parissa he haluavat rakentaa uransa ja tulevaisuutensa. Kielivalinnat ovat viimeisin paikka missä suomalaiset tarvitsevat suunnitelmataloutta.

Tuskin me tullaan oravannahkojakaan näkemään vaihdon välineenä, mutta jos huonosti käy niin luontaistalous saattaa koskettaa suurempaakin osaa suomalaisista lähitulevaisuudessa. On päivänselvää, jos Suomen valtiolla ei ole mitään kontrollia tai edes jonkinlaista kosketuspintaa yhteisvaluuttaan rahoitusmarkkinoilla huonosti tässä käy liian sinisilmäisille.

Keitä lienevätkin nämä politiikan auervaarat, mutta Thomas Jefferson kirjoitti Albert Galantille 1802, "Jos Amerikan kansa tulee joskus sallimaan pankeille valuuttansa liikkeellelaskun kontrolloimisen, aluksi inflaatiolla, myöhemmin deflaatiolla, heidän keskelleen kasvava instituutio tulee viemään ihmisiltä heidän koko omaisuutensa, kunnes heidän lapsensa tulevat heräämään kodittomina maanosassa, jonka heidän esi-isänsä valloittivat."

Eikös Auervaara ollut se mies, jolle kelpasi kaikki kumppanit, mieluiten tuli olla varakas. Mies parka taisi rakastaa rahaa enempi kuin ihmistä.

Seppo Rantola

Anna vinkki meille hyvästä ja alaan liittyvästä mielipidekirjoituksesta!

Kirjoita meille osoitteeseen palaute(at)kielipolitiikka.net tai palaute-sivun kautta

Kielipoliittisista epäkohdista voit itsekin kirjoittaa lehdille.